Ramen burgare med nudelbröd
Ramen burgare kommer från New York, uppfunnen av kocken Keizo Shimamoto som ett påfund då han både älskade nudlar och hamburgare. Och så var Ramen Burgaren född.
Då vi älskar burgare, oavsett utseende, unika beståndsdelar i smaken eller ingredienser så bestämde vi på Allt om Burgare att göra vår egen. Såhär gjorde vi vår (som var en smaksensation dessutom ska inte glömmas att nämna)
Ingredienser för 2 ramen burgare:
- Kött. Desto bättre kött, desto bättre smak såklart.
- Ramen nudlar. 1 paket a 85g = 4 brödhalvor. (Kan se lite ut, men de expanderar)
- Salladslök
- Ruccolablad
- Teriyakisås
- 1 ägg
- Ev. Olivolja
Förberedelser
Steg 1: Koka upp nudlarna så de blir klara. Häll sedan ut vatten ur kastrullen så ingenting är kvar. Låt svalna en liten stund.
Steg 2: Lägg i ett ägg med nudlarna. Blanda ihop allt och lägg sedan ut nudlarna i skålar eller på en tallrik formad som brödskiva. Sätt in i kylen en halvtimme.
Steg 3: Stek upp ”bröden” i olivolja så de får en gyllenbrun yta och stek även upp köttet. Hacka upp en halv salladslök.
Steg 4: Lägg upp bröden på tallrik, applicera kött, teriyakisås, salladslök och ruccolablad. Applicera andra ramenhalvan ovanpå.
Steg 5: Ät, och låt ditt sinne få en ny sensation i smaklökarna.
Vad tycker du?
Testa på och berätta vad du tyckte om ramen burgaren. Är det något som passar dina smaklökar?
Taggar: MatlagningNudlarReceptTeriyaki
Pierre OrsanderDesigner och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™ |