Butter Burger
Butter Burger är ett påhitt från Wisconsin i USA, där man slänger på lök på burgaren och sedan massa smör på toppbrödet som får smälta igenom hela burgaren. Givetvis har vi testat denna smarriga (0ch smöriga) burgaren, och såhär gör du en sådan.
Ingredienser för 1 Butter Burger:
- Smör
- Gul lök
- Hamburgerbröd
- Mald högrev (Gärna egenmald)
Förberedelser
Steg 1: Hacka löken till små bitar.
Steg 2: Stek upp köttpucken och stek brödet lite så det blir varmt och får en frasig yta.
Steg 3: Applicera köttet på bottenbrödet och applicera löken på köttpucken. Applicera sedan två stora matskedar smör på brödet.
Steg 4: Pressa locket lite så det får smälta igenom löken, ner mot kötten och sedan bottenbrödet.
Steg 5: Ät och låt smöret rinna från din haka.
Vad tycker du om Butter Burger?
Vad säger, du var det här något för dina smaklökar? Berätta nedan vad du tyckte om den smöriga upplevelsen.
Taggar: Butter BurgerReceptSmör
Pierre OrsanderDesigner och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™ |