Torsk & Laxburgare med dilldressing
Sugen på att göra en bra burgare utan att torska? Denna fiskburgaren gifter sig med den fräscha dilldressingen. Känner du dig inte så fishy så kan du istället för torsk & lax endast även köra med torsk. Men laxen tar dig till en annan nivå och får dillen att blomma. Såhär gör du en!
Ingredienser för 4 st Torsk & Lax hamburgare med dilldressing:
- 250 gr torskfilé (block)
- 2 frysta/färska laxbitar á 125gr stycket
- Vitpeppar
- Salt
- Torkad koriander
- Citronsaft
- 1 dl mjölk
- 2 msk färsk/fryst hackad dill
- Ströbröd
- 4 hamburgerbröd
- 12 skivor gurka (3 per burgare) (ej picklad gurka)
- 8 tomatskivor (2 per burgare)
- 1 Strimlad gullök
Dilldressing
- 2 dl Majonäs
- 4 msk dill
- Salt
- 1 msk citronsaft
Förberedelser
Steg 1: Tina fisken och mixa sedan ihop det med en mixerstav/matberedare med de andra ingredienserna salt, vitpeppar, lite torkad koriander, mjölk, citronsaft och dill.
Steg 2: Kombinera ingredienserna för dressingen, majonäs, dill, salt, och citronsaft.
Steg 3: Forma burgarna till lagom storlek ca 125 gram, strö lite ströbröd över de färdigformade burgarna. Tryck till så de fastnar.
Steg 4: Stek burgarna på mellanhög värme till de är färdiga, lägg under folie eller i ugn på 100 grader medan du rostar bröden lite lätt.
Steg 5: Bygg din burgare bröd, lök, burgare, gurka, tomat, dilldressing. Ät. Njut.
Taggar: FiskburgareHamburgareLaxburgareReceptTorskburgare
Martin LeckeBurgarmonster |