Jagger
Jagger har kallats för danmarks favorit-burgarhak för hipsters. Med den inställningen är vi sålda, och efter en lite promenad på den lite mer ruffiga gatan Istedgade hittar man restaurangen som öppnats av tidigare michelinkocken Rasmus Oubæk.
Miljön
Miljön är mycket trevlig i sitt stuk. Skön belysning och ren lokal med höga stolar. Dessvärre är det något galet varmt i lokalen vid besöket, vilket gjorda att det var väldigt tomt i själva lokalen och folk gladeligen satt utanför restaurangen istället. Detta hade vi även gärna gjort, om platserna inte var fulla.
Burgaren
Burgaren fås serverad i en frigotlitlåda på en enorm bricka. Väl öppnad låda finner man ett fluffigt bröd som känns aningen karamelliserad ut och in tillsammans med en saftig köttpuck (det rann från den, och inte lite heller!) som var väl saltad och pepprad, men mycket god smak och till färgtonen aningen rosa, utan att vara ofärdig på något sätt. Mycket bra!
Tillbehören
En välsmält cheddarost och en mild majonäs som ackompanjerade med köttet och brödet. Gjorde upplevelsen lite krämigare, men till den välsmakande köttbiten så försvann majonnässmaken väldigt mycket till resten.
Sammanfattning
En trevlig lokal, en ännu mer trevlig burgare som levererade på sin saftighet och aningen karamelliserade brödet. Och sedan för ett pris av 50DKK som hittils ligger på det billigaste bland burgarna vi har testat så är det succé. Förhoppningsvis är det inte lika varmt i lokalen som när vi var där inne, och se upp på Istedgade om du går från København H. Det är återigen, ett ruffigt område.
Taggar: JaggerKöpenhamn
Pierre OrsanderDesigner och skribent med burgarfetisch. Driver förutom Allt om Burgare även Tastiskt.se och byrån ORSANDER™ |