Tycho Brahe tvingas hårdsteka burgare för bakterierisk
Restaurangen Tycho Brae i Landskrona tvingas nu att hårdsteka sina burgare för bakterierisk efter granskning av Miljöförvaltningen. De anser nämligen att de inte steker sina burgare för hårt. De anser att innertemperaturen ska ligga på en minst 72 grader för att inte drabbas av farliga bakterier. Däremot anser man inte köttet på något sätt har dålig kvalitet, snarare tvärtom, de maler nämligen eget kött från ändbitar av oxfile och ryggbiff.
Ninni Andersson, miljöinspektör menar på att om man vill servera mediumstekta hamburgare måste de först bräseras eller brynas för att få bort bakterierna, och sedan den brynta ytan putsas bort innan malning och tillagas direkt. Hon påpekar också det kan vara okej att även bara putsa det om god hygien finns.
Är detta början på hårdstekta burgare? Vi hoppas inte…
Taggar: EhecLandskronaMiljöförvaltningenTycho Brae
Martin LeckeBurgarmonster |